Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Boende uppmanas koka dricksvatten – igen

https://www.barometern.se/nybro/boende-uppmanas-koka-dricksvatten-igen/

2019-02-18

Boende i Alsjöholm uppmanas återigen att koka dricksvattnet efter att Nybro Energi upptäckt förhöjda värden av mikroorganismer i vattenledningsnätet.

Det var i december som det upptäcktes för höga bakteriehalter i det kommunala dricksvattnet i Alsjöholm varpå de boende uppmanades att koka vattnet innan det användes för matlagning. För en månad sedan verkade Nybro Energi ha kommit till rätta med problemen och hävde därför kokningsrekommendationen.

Men på fredagen kom ett bakslag; återigen har förhöjda värden av mikroorganismer upptäckts i vattenledningsnätet.

Nybro Energi uppmanar nu ett antal boende på Alsjövägen och Hembygdsvägen att koka sitt dricksvatten.

– De tidigare åtgärder vi gjort har inte gett fullgod effekt och vi planerar nu att pigga ledningsnätet för att komma till bukt med problemet. Vi uppmanar att koka dricksvatten som en försiktighetsåtgärd, säger Johan Johannesson, chef för VA vid Nybro Energi, i ett pressmeddelande.

Piggning av ledningsnätet görs genom att en rörrensningsplugg drivs genom ledningen för att få bort sedimenterat material. Det arbetet beräknas utföras i slutet av veckan och samtliga boende i Alsjöholm kommer enligt Nybro Energi få information innan arbetet inleds.

Under tiden kommer tillfälliga vattentankar placeras ut vid torget Alsjövägen 37/39 samt vid vattenverket.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR