Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Boende i Östersund uppmanas koka dricksvattnet

läs mer här

Detta då det finns tecken på att det kan vara förorenat av e-colibakterier.

Bakterien hittades i samband med att ett arbete utfördes i en vattenreservoar.

– Det var efter en rutinkontroll den hittades, säger Lars-Åke Wallin, säkerhetssamordnare vid Östersunds kommun, till ÖP.

Det skriver kommunen på sin hemsida.

Enligt ÖP berörs 55 000 kunder inom Östersunds kommun och delar av Krokoms kommun.

Bakterien hittades vid rutinkontroll

Det finns tecken på att vattnet kan vara förorenat av en misstänkt e-colibakterie – en tarmbakterie som kan orsaka magsjuka. Det var i samband med att ett arbete utfördes vid en vattenreservoar som bakterien hittades.

– Det är ett vattenprov på ett ställe som man hittat bakterien på och nu ska man ta prov på flera ställen, säger säkerhetssamordnaren Lars-Åke Wallin till tidningen.

Anders Wennerberg, kommundirektör i Östersund, säger till ÖP att kommunen bland annat informerat äldreboenden och andra verksamheter som är beroende av dricksvatten.

– Vi har gått ut med ett myndighetsmeddelande för att informera allmänheten. Nu sprider vi informationen på alla sätt vi kan, säger Anders Wennerberg till tidningen.

Vattnet testas – svar väntas på torsdagen

Kommunen skriver på sin hemsida:

”Uppmaningen att koka dricksvattnet kommer att vara kvar tills det har tagits två omgångar godkända vattenprov. Idag, onsdag, har nya prov tagits, och sent på torsdag kommer preliminära svar på dessa prov.”

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR