Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Boende i Karlskoga uppmanas att koka vattnet

Läs mer här

UPPDATERAD 
PUBLICERAD 

Spår av E. colibakterier har upptäckts i det kommunala dricksvattnet i Karlskoga. Därför uppmanas kunder till Karlskoga energi och miljö att koka vattnet.

– Det är en bakterie som kan skapa diarréer, och är man svag, nedsatt eller sjuk drabbas man väldigt hårt av det här, säger Sebastian Cabander, vd på Karlskoga energi och miljö.

Rekommendationerna hävdes redan på lördagseftermiddagen då provresultaten visade att inga bakterier finns i drickvattnet.

I samband med en provtagning har tarmbakterien E. coli upptäckts i vattennätet. Hur det kommer sig håller det kommunala energibolaget på att utreda.

Man kan duscha, tvätta, diska och tvätta händer i vattnet, men som en försiktighetsåtgärd så uppmanas nu alla med vatten från Karlskogas kommunala nät att koka vatten innan det dricks eller används i mat.

Rekommendationen kvarstår till dess att man fått två av varandra oberoende prover som visar godkänt vatten, och det kan dröja till mitten av nästa vecka.

– Det är jättebeklagligt, säger Sebastian Cabander.

På lördagseftermiddagen meddelade kommunen av rekommendationerna hävts eftersom provresultaten från laboratoriet visade att inga
e.coliebakterier eller koliforma bakterier finns i drickvattnet.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR