Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Bevattningsförbud i Mariestad

Läs mer här

Pressmeddelande   •   Jul 17, 2018 11:18 CEST

På grund av den varma och torra perioden har grundvattennivåerna minskat samtidigt som vattenförbrukningen ökat markant. För att kunna säkerställa leverans av dricksvatten inför Mariestads kommun bevattningsförbud från och med 2018-07-17.

Bevattningsförbudet omfattar alla hushåll med kommunalt vatten i Mariestads tätort, Hassle, Örvallsbro, Sjötorp, Lyrestad, Böckersboda, Ullervad och Lugnås. Det vill säga alla som får sitt vatten via Lindholmens och Lugnås vattenverk. Torsö och Tidavad omfattas inte.

Det varma och torra vädret under sommaren har medfört att vattenförbrukningen har ökat markant och är upp emot 30 procent högre än den normala förbrukningen.

Även om det finns så kallat råvatten i Vänern fungerar det inte att öka vattenförbrukningen under torra perioder. Vattenverk och ledningar är byggda för att leverera dricksvatten enligt normal förbrukning och inte dimensionerade för exempelvis bevattning av trädgårdar med dricksvatten.

− Oavsett tillgång på råvatten kan våra vattenverk bara hantera och producera en viss mängd vatten. Vi balanserar just nu på den övre gränsen vilket gör att dricksvattenproduktionen är mer sårbar än annars säger Michael Nordin, teknisk chef i Mariestad, Töreboda och Gullspång.

Bevattningsförbudet innebär:

  • Förbud mot att vattna gräsmattor, planteringar, eller annan växtlighet med slang eller vattenspridare. Att vattna med en vattenkanna är tillåtet.
  • Förbud mot att fylla pooler, trädgårdspooler, med mera.
  • Bilar får endast tvättas i biltvätt.

Förbudet gäller från och med 2018-07-17 tills det upphävs.

−Att inte respektera vårt bevattningsförbud med slang kan innebära att vi kan komma att begränsa eller stänga av vattnet till den fastigheten, förtydligar Michael Nordin.

Utöver bevattningsförbudet uppmanas alla med kommunalt vatten till allmän sparsamhet med vattnet för att minska förbrukningen.

Torsö och Tidavad
Hushåll med kommunalt vatten på Torsö och i Tidavad omfattas inte av bevattningsförbudet men uppmanas till allmän sparsamhet med vattnet.

Mariestad är en stolt småstad som badar i naturupplevelser och livskvalitet. Här möter Sveriges blå band Göta kanal norra Europas största sjö Vänern, i ett område så speciellt att det utsetts till biosfärområde av Unesco.

Vår Vision 2030 tar ut riktningen för Mariestad som en hållbar och blomstrande sjöstad med trygga boendemiljöer, där innovationer och nya entreprenörer får god grund att växa. Vi står stadigt i vår kulturrika historia och är samtidigt nyfikna på framtiden – allt kan hända i en stad som Mariestad.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR