Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Bekämpningsmedel i dricksvatten i Sunne

Läs mer här

Publicerad 22 oktober 2020

Sunne kommun meddelar att resultat från provtagningar av råvatten i Öjerviks vattenverk i Sunne fortfarande visar på halter av bekämpningsmedlet pentaklorfenol. Från den 22 september har det enligt uppgift också upptäckts små halter i dricksvattnet. Kommunen säger sig inte veta varifrån bekämpningsmedlet kommer.
– Några av de prover som tagits 22 september till 6 oktober visar att pentaklorfenol finns i dricksvattnet. Gränsvärdet är inte relaterat till någon hälsorisk, men vi utökar nu provtagningen till en gång i veckan. Vi har också påbörjat en upphandling för att kunna skaffa en filterutrustning, säger Hans Nilsson, enhetschef för vatten & avlopp i Sunne kommun, enligt ett pressmeddelande.
/FoodMonitor
Fakta (källa: Sunne kommun):
”Öjerviks vattenverk försörjer Sunne tätort, Västra Ämtervik, Öjervik och Rottneros med dricksvatten.”
vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR