Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Bekämpningsmedel hittat i danskt dricksvatten

Läs mer här

Bekämpningsmedel hittat i danskt dricksvatten

2017-08-25, 13:24

DANMARK. Det finns gifter i det danska dricksvattnet. Rester av ett förbjudet ogräsmedel, som inte ingår i den rutinmässiga kontrollen, har påträffats i vattnet i ett flertal kommuner.

Några av de drabbade orterna är Odense, Slagelse och Esbjerg. Där har hittats spår som ligger långt över de tillåtna halterna av bekämpningsmedlet Kloridazon. Men eftersom testning av medlet inte ingår i rutinkontroller, kan vatten som klassats som rent tidigare och på andra platser ha drabbats.

Bland annat får den danska Miljöstyrelsen kritik för att inte ha uppdaterat sina system. Problemet är allvarligt, speciellt för den framtida vattenförsörjningen, det menar Phillipe Grandjean, professor i miljömedicin vid Syddansk universitet.

– Det finns ingen akut hälsorisk just nu. Vi kan utan problem dricka detta vatten. Men det stora problemet är att det kan finnas ännu mer förorening av grundvattnet längre ner, eftersom det här bara är några lager som ligger på vägen, säger han till dr.dk. (NFÖ)

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR