Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Bakterier i vattnet i Vislanda – får inte drickas

https://www.smp.se/alvesta/bakterier-i-vattnet-i-vislanda-far-inte-drickas/

Kranvattnet hos boende i Vislanda får inte drickas utan att kokas först, den informationen har kommunen gått ut med efter svar på deras vattenprover i samhället.

Kommunen har vid provtagningar i ledningarna konstaterat att det finns bakterier i vattnet som gör det otjänlig att dricka. På sin hemsida har de därför gått ut med information om att alla i Vislanda samhälle som är påkopplade till det kommunala vattennätet inte bör dricka eller använda kranvattnet i matlagning utan att koka det först.

Vattenprover som tidigare tagits i ledningsnätet analyserades under onsdagen och det kunde då konstateras att det finns bakterier i vattnet som gör det otjänligt.

Orsaken till föroreningen är oklar men en utredning pågår och nya prover har tagits och skickats in för vidare analys.

– Vi vet inte varför det blivit så här. Vi tar prover i vattnet ungefär var fjortonde dag, så det kan ha varit så här ett tag, säger Bengt Johansson, va-chef.

– Vi vill gärna ha reda på anledningen till detta, men det är inte alltid så lätt att få svar på.

Rekommendationen från kommunen är att allt vatten som ska användas till matlagning eller drickas först ska kokas upp så att tydliga bubblor syns. Till toalett eller dusch behöver vattnet inte kokas först.

– Det är framförallt äldre som kan vara känsliga om de får i sig bakterierna och då kan det handla om magsjuka. Vi vet inte exakt vilka bakterier det handlar om än, men jag förmodar att vi får besked om det snart.

Svar på de nya proverna kommer som tidigast under torsdagen.

– Det kan vara att det inte finns några bakterier kvar längre, men det kommer visa sig i dagarna framåt.

För de som vill hämta vatten i tappkran finns det bland annat hos kommunförrådet i Alvesta på Hjärtenholmsvägen 14 och i Grimslöv på Sjöbyvägen 22.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR