Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

Alarmerande fynd i Skånes dricksvatten: ”Det ska inte finnas där”

https://24malmo.se/2017/08/03/alarmerande-fynd-i-skanes-dricksvatten-det-ska-inte-finnas-dar/

2017-09-05

Källorna för Skånes dricksvatten har undersökts – oroande fynd gjordes.

Oroande fynd har gjorts i källorna där Skånes dricksvatten hämtas, rapporterar P4 Malmöhus.

Proverna är sammanställda i en ny rapport från Länsstyrelsen och visar på att bekämpningsmedel.

– Det ska inte bara vara dricksvatten för oss nu utan även i framtiden. För varje gång vi tar prover och hittar bekämpningsmedel är det naturligtvis oroväckande. Det ska inte finnas där. Vi hittar medel som redan är förbjudna, så kallat gamla synder, men vi hittar också medel som är tillåtna idag, säger Anna-Karin Rasmussen, vattenhandläggare på länsstyrelsen, till P4.

Av de 27 grundvattentäkter i länet där dricksvatten hämtas visade 22 ett innehåll av bekämpningsmedel.

I vissa fall var halterna så höga att dricksvattnet klassas som otjänligt.

– Jag är inte förvånad därför att vi använder väldigt mycket bekämpningsmedel i Skåne. Det är den mest bekämpningsmedelstäta delen av landet, säger Charlotte Sparrenbom, geolog vid Lunds universitet, till P4 Malmöhus.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR