Brava Vattenrening Brava Storkök Vi har över 25års erfarenhet  |  Vi utför service på alla vattenfilter  |  100% nöjd kund garanti.

6.000 permanentboende gotlänningar dricker varje dag ett otjänligt vatten

Lyssna på inslaget här

Frida Eklund på Länsstyrelsen i Gotlands län
Frida Eklund visar på ett av öns vatten-problem – karst sprickor i kalkberggrunden. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
(3:36 min)

Vattnet på Gotland om 30 och 100 år

Publicerat torsdag 5 april 2018 kl 06.02

I framtiden behövs mer dricksvatten samtidigt som klimatförändringen påverkar tillgången på dricksvatten, visar länsstyrelsens kommande vattenförsörjningsplan.

2015 gick det åt 20.800.000 kubikmeter vatten på Gotland, enligt länsstyrelsens utkast till Vattenförsörjningsplan. År 2045 väntas behovet öka till 25.600.000 kubikmeter. Och mycket av ökningen sker utanför det kommunala VA-nätet.

– Att 6.000 permanentboende gotlänningar varje dag dricker ett otjänligt vatten, det tycker jag är ett ganska allvarligt problem, säger Frida Eklund som arbetar med grundvatten och dricksvatten vid länsstyrelsen i Gotlands län.

Vattenförsörjningsplanen har de tagit fram tillsammans med Region Gotland och LRF. De listar vilka vattenkällor som finns nu och i framtiden – och vad vattnet används till. Nu vill de ha synpunkter planen.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR