Brava Vattenrening Brava Storkök Vi utför service på alla vattenfilter   |   100% nöjd kund garanti.

Vi firar 25 år!

I 25 år har vi fått förtroendet att få hjälpa kunder runt om i Sverige att rena sitt vatten. Vi har gjort en fantastisk resa och sett många olika brunnar, pumpar, tryckkärl och vattenfilter genom åren. Idag har vi ett handplockat sortiment för att kunna erbjuda de absolut bästa lösningarna till våra kunder baserat på just era förutsättningar.

Att det i år är 25 år sedan företaget startade vill vi självklart fira. Det kommer vi göra under hela året med olika tävlingar och erbjudanden till dig som kund. Följ oss på Facebook för att se när vi börjar tävla eller släpper ett unikt erbjudande. Notera att 25-års-loggan på den här sidan ej är med i tävlingen.

25-års-jubileum.
25-års-jubileum. Pil.

Vår historia

År 1993

Brava startar som BRAVA Vattenbehandling Svenska AB.

År 2012

Örebro-kontoret öppnar. Företaget byter namn till BRAVA Vattenrening AB.

År 2014

Flyttar huvudkontoret till Enskede.

År 2018

Nya lokaler i Örebro.

Grundaren Bengt Dunkhols

Bengt Dunkhols.

Grundare Bengt Dunkhols, kommer ursprungligen från Bollnäs, som 17 åring gick han till sjöss. När han gick iland 1965 började han på SVT. Sedan var det dags för värnplikt därefter började han 1970 på Elektroservice inom storkök gick sedan vidare till Soilax, Diversey och sedan Diskteknik.

Idag är Bengt deltids pensionär, att sluta arbeta kommer han aldrig göra. Han tycker det är alldeles för roligt att jobba för att ge upp det för att få spela golf på heltid, men kombinerar gärna det bästa av två världar.

Hur kommer det sig att du började med vattenrening?

I början av 90-talet så jobbade jag som säljchef på ett företag som sålde disk och rengöringsmedel till restauranger och storkök. En dag blev jag kontaktad av en gammal branschkollega som hade hittat en ny produkt som han trodde skulle passa oss. Det var 2 bröder som sålde ett amerikanskt avhärdningsfilter i Danmark, och som nu ville in på den svenska marknaden. Jag var måttligt intresserad, men gick med på att träffa dom i Lund. Produkten verkade väldigt bra ett avhärdningsfilter framför diskmaskinen för att ta bort kalken i diskmaskinen. Hur som helst när jag då var i Lund så bodde jag på Star Hotell och på morgonen när jag gick ner och åt frukost så kom hotellägaren fram till mig och frågade om jag kunde hjälpa honom. Dom hade stora problem med kalk i diskmaskinen, och frågade om jag hade någon lösning på det.

Och det hade jag, sagt och gjort så installerade vi ett avhärdningsfilter där.Resultatet blev fantastiskt, kalken försvann, samtidigt reducerades förbrukningen av disk och rengöringsmedel med 50% och han fick även ett betydligt bättre diskresultat. Min dåvarande arbetsgivare ville ändå inte ta in denna produkten i sortimentet, så jag slutade och startade BRAVA.

Har du något speciellt minne eller händelse?

Det va en väldigt speciell kund, dåvarande ägare till Ulriksdals Värdshus, det va en väldigt exklusiv restaurang. Jag var där på kundbesök och han sa till mig okej Bengt vi installerar ett filter, men jag tänker inte betala fören vi har provat. -Ja, det är en deal sa jag. När jag kom tillbaka en månad efter installationen av filtret så ställde han fram 2 flaskor utav finaste sortens Champange så sa han att nu ska vi prova men om det inte fungerar så får du betala för dessa, jag förstod inte riktigt vad han menade och blev väl lite nervös. Han tog fram 2 glas och öppnade flaskorna och hällde upp. Han såg direkt att resultatet var precis vad han hade hoppats på då han såg den fina bornyren/moussen, champagnebubblorna i glasen.

Varför började du sälja vattenfilter till privata hushåll med egna brunnar?

Jag sålde en del avhärdningsfilter till restauranger och storkök och bland både ägare och personal så spreds sig ryktet att hade man problem med vattnet så skulle man prata med Bengt på BRAVA, vattenmannen 😊

Citat-tecken.

”Hej, Jag valde Brava för att jag fick en bra kontakt från början o företaget verkade seriöst o proffsigt. Dessutom lätt att nå vid problem vilket är mycket viktigt för mig. Att problemen kan lösas snabbt om dom uppstår o en fysisk person kan komma till vattenredningsanordningen på plats o inte endast info per mail.”

- Inger

”Hej!
Tänkte bara tacka för er hjälp med vårt vatten. Vattnet är jättegott och er hjälp var snabb och prisvärd!”

- Mvh Izabella

”Bravas vattenrenare har fungerat perfekt hela sommaren. Vi är mycket tacksamma och glada för det - vilken lyx att ha hela Östersjön att ösa ur!”

- Jan

Intervju med Micke Eklöf, Montör/Servicetekniker

Micke Eklöf.

Micke 52 år, Örebro.

Hur länge har du jobbat med vattenrening?

I över 20 år.

Vad är det roligaste med att jobba med vattenrening?

Träffa folk och göra dem nöjda.

Vad är det bästa med BRAVA vattenrening?

Att jag får jobba självständig, planera mitt arbete själv. Och att vi alltid hjälper kunden, vi tar stort ansvar för att det blir bra för kunden hela vägen.

Någon speciell händelse du minns?

Ingen speciell händelse, men det är alltid roligt när mina stamkunder hör av sig regelbundet.

Intervju med Therese Olander, VD

Therese Olander.

Therese 42 år, Enskede.

När börjare du jobba på BRAVA Vattenrening AB?

Jag började år 2000. Jag pluggade företagsekonomi och marknadsföring och behövde dryga ut inkomsten lite. Så jag frågade Bengt, min pappa om det inte fanns något jag kunde hjälpa honom med, och det gjorde det. Timmarna på BRAVA ökade och jag slutförde mina kurser och tog en intensivkurs i bokföring och på den vägen är det. 😊

Vad är det bästa med att jobba med vattenrening?

Det är fantastiskt roligt att få hjälpa människor. De flesta som kontaktar oss har ett problem som dom inte vet hur dom ska lösa. Det kan vara att vattnet är otjänligt som dricksvatten, eller att det luktar illa eller missfärgar tvätten. När dom kommer i kontakt med oss så hjälper vi dom hela vägen, dom har en kontaktperson hela vägen. När filtret sedan är installerat och vattnet blir bra så är dom oerhört tacksamma och det är lika roligt varje gång.

vattentekniker

Kontakta Brava Vattenrening

Kontakta det kontor som ligger närmast dig så återkommer vi till dig inom kort.
Brava Vattenrening är rikstäckande.

Brava Vattenrening Brava Storkök
X

Det ser ut som om du är sen. Bättre lycka nästa gång.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

BRAVA Vattenrening AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@brava.se.

BRAVA Vattenrening AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR